BANGKIT RASA DALAM SOLAT

FREE shipping within Singapore on every order above $60. Please contact us for International deliveries.
Login
Product

Islamic Books in MALAY

BANGKIT RASA DALAM SOLAT

  • $13.20

Description

PENERBIT: FAQIH MEDIA (Malaysia)

Penulis: MOHD RAZALI KAMARUDIN

Solat mengambil masa beberapa minit sahaja. namun, cabaran bagi membangkitkan rasa khusyuk boleh tahan dahsyatnya. Angkat sahaja takbiratul ihram, syaitan terus melancarkan serangan dari pelbagai sudut. Fikir itu, fikir ini.. ingat itu, ingat ini.. sehingga menyebabkan hilang fokus daripada mengingati Allah SWT. Perkara ini tidak boleh dibiarkan berterusan tanpa sebarang tindakan. Salah satu tindakan yang boleh diambil ialah faham makna bacaan dalam solat, mentadabbur setiap bacaan yang dilafaz dan membangkitkan rasa di hati. Bagaimana buku ini boleh membantu anda Bangkit Rasa Dalam Solat?

1) Refresh iman dengan cara mentadabbur Ayat 14, Surah Thaha, mentadabbur surah al-Ikhlas, berinteraksi dengan Sifat 20 dan berinteraksi dengan Asmaul husna.

2) Membangkitkan rasa sebagai hamba kepada Penyembah NYA melalui ayat-ayat pilihan dari al-Quran.

3) Membangkitkan rasa dalam solat dengan cara: Melafaz Bacaan di Mulut Mengakalkan Makna di Otak Membangkitkan Rasa di Hati Siapa yang sesuai menggunakan buku ini?

    1) Sesiapa sahaja yang berhasrat untuk memahami dan mentadabbur makna bacaan solat

    2) Sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik bagi membantu anak-anak dan pelajar-pelajar memahami makna bacaan dalam solat.

    3) Sesuai juga digunakan oleh trainer mahupun penceramah yang berhasrat membantu sesiapa sahaja memahami makna bacaan solat.

Qty
Share

Write a review

Please login or register to review