FORMULA SOLAT SEMPURNA (edisi kemas kini)

FREE shipping within Singapore on every order above $60. Please contact us for International deliveries.
Login
Product

Islamic Books in MALAY

FORMULA SOLAT SEMPURNA (edisi kemas kini)

  • $15.00

Description

SIZE : 21cm x 14cm x 1.5cm
IN MALAY

SOFTCOVER
NAMA PENULIS  : Dr Zaharuddin Abd Rahman
 

SINOPSIS

Formula solat sempurna ini menjelaskan kepada pembaca melalui pendekatan yang mudah dan mantap berkenaan cara menunaikan solat secara lebih sempurna iaitu dengan menggabungkan sunat-sunat semasa solat bersama rukun dan syaratnya.

“Keistimewaan buku ini terletak pada kupasan ringkas dan padat hasil jahian mendalam daripada kitab-kitab turath silam dan kontemporari. Penulis membawakan nas-nas yang terbaik hasil ijtihad daripada para ulama hadis silam dan semasa.”

Aspek ini menjadikan ia sebuah buku yang amat sesuai buat semua lapisan masyarakat dan latar belakang, hingga mereka mempunyai kefahaman Syariah yang minimum juga mampu memahami ulasan di dalam buku ini dengan baik.

Kandungan buku ini disusun dalam bentuk yang menarik mengikut kronologi pergerakan solat dan kemudian disusuli dengan nas-nas warid daripada Nabi SAW. Seterusnya terdapat juga huraian amat berguna berkaitan khusyuk, masalah dan punca kehilangannya dewasa ini.

Ini menjadikan buku ini begitu istimewa dan mesti dimiliki oleh semua lapisan masyarakat sama ada pelajar, ulama, ahli akademik, orang ramai dan bagi semua yang ingin mengaudit solat mereka samada menurut mazhab Syafi’I atau lainnya.

Qty
Share

Write a review

Please login or register to review